Učinkovito učvršćivanje tereta ovisi o vrsti tereta i počinje s ispravnom ambalažom prikladnom za transport, utovarom i slaganjem te učvršćivanjem utovarene robe. Samo dobro zapakirana i složena roba može biti učvršćivana i transportirana u skladu s propisima.

Djelovanje sila na teret tijekom prijevoza

Tijekom normalne vožnje (to obuhvaća i snažna kočenja, ubrzavanja, manevre izbjegavanja i loše uvjete na cesti) na teret djeluju veoma snažne sile.

Primjer: 0,5 G bočno znači da teret težine 10 t može pritisnuti ceradu silom do 5 t: 0,5 G = 50 % vlastite težine.

Djelovanje sila na teret tijekom prijevoza u cestovnom prometu

Djelovanje sila na teret tijekom prijevoza u cestovnom prometu Djelovanje sila na teret tijekom prijevoza u cestovnom prometu

Djelovanje sila na teret tijekom kombiniranog prijevoza

Uslijed guranja vagona na željezničkim kolodvorima i uslijed pokreta kotrljanja i naginjanja brodova na teret djeluju veće sile nego pri vožnji cestom.

Zato su tijekom prijevoza u kombiniranom prijevozu potrebne povećane mjere učvršćivanja tereta:

  • Budući da se prikolice na vagon tovare i suprotno od smjera vožnje, teret mora također biti osiguran protiv proklizivanja prema natrag.
  • Pazite na optimalnu raspoređenost težine na prikolici – izbjegavajte tovarenje koje opterećuje prednju ili stražnju stranu!
 

Registrirajte se sada i postanite naš partner!

Ostale informacije na temu "osiguranje tereta" dostupne su samo našim partnerima.
Registrirajte se još danas i profitirajte od mnogih prednosti suradnje sa nama!


Registracija! Prijava

Daljnje informacije:

^ - Top

Ova web stranica upotrebljava kolačiće kako bi Vam mogla pružiti najbolje moguće iskustvo korištenja. Klikom na „Prihvaćam“ pristajete na uporabu kolačića. Ako želite isključiti određene kolačiće, kliknite na ovdje. Ostale informacije o našem postupanju s Vašim podatcima pronaći ćete u našim dokumentima Uvjeti korištenja i Napomene o zaštiti podataka.

Prihvaćam